Ga naar de inhoud

OVER ONS

WAAR FACTOR19 VOOR STAAT

over onze vinding

Wij zijn er in geslaagd om een methode te ontwikkelen waarmee het mogelijk is om vast te stellen wat er nodig is om taken op een excellente manier uit te voeren. Daarin is mogelijk om te definiëren welk type gedrag passend is voor die taak en/of bij de specifieke omstandigheden waarin dat moet gebeuren.

Daartoe brengen we de talentkenmerken van taken en contexten in beeld, op een zodanige manier dat die gemakkelijk vergeleken kunnen worden met de kenmerken van het talent van personen.

Daarmee hebben expertise opgebouwd, die we graag inzetten om personen, organisaties en professionals te helpen al het beschikbare talent te benutten.

over het ontstaan

Factor19 is voortgekomen uit de fascinatie voor het verschijnsel dat mensen met overeenkomstige opleiding en ervaring toch elk op hun eigen manier reageren op een situatie. De onderlinge verschillen hierin zorgen vaak voor fricties. De overeenkomsten maken juist dat er zich spontaan perfecte samenwerking kan ontwikkelen.

In de zoektocht naar een verklaring, zijn we tot het inzicht gekomen dat de drijvende kracht hierachter ligt in de manier waarop het onderbewuste deel van ons brein functioneert als een automatische piloot en zo ons natuurlijk gedrag stuurt.

Op basis van dit inzicht hebben we een systeem gebouwd waarmee de instellingen van die automatische piloot zichtbaar zijn te maken en waaruit kenmerkende gedragspatronen zijn af te leiden.

over de naam

Over maximaal 5% van wat we dagelijks doen, maken we bewuste keuzes, waarbij we gebruik kunnen maken van onze aangeleerde hard-skills.
 Voor de overige 95% varen we op de automatische piloot die zich in het onderbewuste deel van ons brein bevindt. Dat scheelt dus een factor 19!
Deze verhouding roept het beeld op van een ijsberg waarvan alleen het topje zichtbaar is. Het overgrote deel zit echter onder de waterspiegel en zie je niet. Maar het is er wel!
Zo is het ook met het onderbewuste deel van ons brein, waarin de bron schuilt van onze soft-skills die bepalend zijn voor ons gedrag.

FACTOR19: de verhouding tussen bewust en onbewust gedrag

over onze visie

WHY

Het wordt steeds duidelijker dat de aangeboren mentale eigenschappen van mensen (soft-skills) minstens zo belangrijk zijn als de aangeleerde cognitieve eigenschappen (hard-skills).  
Tot nu toe was het echter lastig om greep te krijgen op die soft-skills, omdat ze niet zo eenvoudig definieerbaar en meetbaar zijn als de hard-skills.
Dankzij onze unieke Factor19-formule is het nu wel mogelijk is geworden om soft-skills op een uniforme manier in kaart te brengen. 
Daardoor zijn ze nog maar voor één uitleg vatbaar en kan er nu eenduidig over worden gecommuniceerd in bijvoorbeeld sollicitatieprocedures.

HOW

De sleutel voor het in kaart brengen van soft-sklils ligt in onze vinding om broncodes op te sporen.
Broncodes zijn te zien als de instellingen van de automatische piloot, die huist in het onderbewuste deel van ons brein en waarmee 95% van ons gedrag wordt gestuurd.
De instellingen van deze automatische piloot verschillen van persoon tot persoon en dat verklaart waarom iedereen op z’n eigen manier reageert op één en dezelfde situatie.
Uit een broncode kan zodoende worden afgeleid welk gedragspatroon je van een persoon kunt verwachten, als deze zich authentiek gedraagt.

WHAT

De methodiek om broncodes van personen op te sporen hebben we verbreed, zodat we ook van andere identiteiten, zoals taken en contexten, kunnen achterhalen welk gedragspatroon daarin gewenst is.
Omdat we verschillende broncodes gemakkelijk met elkaar kunnen vergelijken schept dat talloze toepassingsmogelijkheden.
Deze toepassingen zijn erop gericht om recht te doen aan de verschillende identiteiten die in een situatie met elkaar in wisselwerking zijn.
We geven dan inzicht in wat voor de verschillende identiteiten goed werkt en waar zich spanningsvelden voordoen.

over onze missie

Wij streven er naar dat de verspilling van (mentaal) talent stopt doordat er bewuster wordt omgegaan met de inzet van dat talent.

Met de ontwikkelde expertise willen we er aan bijdragen dat het ’talent-gericht-werken’ als een welkome aanvulling wordt gezien op de huidige praktijk. Daarin ligt het accent op het kijken naar ‘hard-skills’, terwijl juist ‘soft-skills’ bepalend zijn voor het succesvol uitvoeren van taken en voor de mate waarin personen het naar hun zin hebben in situaties.

We willen dat bereiken door op drie manieren ondersteuning te bieden:

kennis delen

De expertise die we hebben opgebouwd stellen we graag ter beschikking aan een ieder die

instrumenten bieden

Op basis van onze expertise hebben we een aantal instrumenten ontwikkeld

fungeren als ’trusted third party’

Bij de inzet van talent draait het steeds om de wisselwerking